Javnosti se obratio i gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić: Tri su osobe ubijene, a još nekoliko je ranjeno

avnosti se obratio i gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić kazavši  da je ovo velika tragedija.

– Sve su nezvanične informacije. MUP ima konkretne informacije, ja ono što znam mogu reći. Nažalost, naš mirni, vrijedni, čestiti grad zavijen je u crno. Desila se velika tragedija. Kako nezvanično saznajem, riječ je o porodičnoj svađi koja je eskalirala i sad smo u situaciji, nažalost, da brojimo mrtve i ranjene – rekao je Dervišagić.

Dodao je da su prema nezvaničnim informacijama tri osobe ubijene, a još nekoliko je ranjeno.

– Policija je na terenu. Ubica je u bjekstvu. Nadam se da će biti vrlo brzo uhapšen. Trenutno je u Gradačcu jedna vrsta vanrednog stanja i očekujemo konkretnije informacije od MIP-a. Specijalci su na terenu – izjavio je Dervišagić

-Nastavio prijetnje na Instagramu- 

Nermin Sulejmanović koji je jutros ubio suprugu u Gradačcu i potom se dao u bijeg od policije se povremeno javlja na društvenoj mreži.

“Ko god me ikad prijavio policiji, nije dobro prošao. Možda nekog i nisam stigao, ali sad je kraj”, poručio je Sulejmanović u videu na Instagramu.

Potom je nabrojao koga je sve ubio u svom pohodu.

Kako prenosi AA, više osoba je povrijeđeno u današnjoj pucnjavi u Gradačcu.

Policija je blokirala veći dio Gradačca.

Lokalni mediji, nezvanično prenose da je identitet počinioca otkriven, kao i da je od ranije poznat policiji.

-Prenosio na društvenim mrežama-

U toku je velika policijska akcija na području Gradačca gdje policija traga za muškarcem zbog upotrebe vatrenog oružja.

Iz MUP-a TK su potvrdili da je došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da su upućeni timovi specijalaca na teren.

“Danas 10.8.2023. godine u Gradačcu je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane muške osobe kojom prilikom je prema prvim informacijama više osoba povrijeđeno. Za licem se intenzivno traga. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac. Policijski službenici su na licu mjesta i poduzimaju potrebne mjere i radnje. Na teren su upućeni i timovi Jedinice policije za specijalnu podršku”, saopćeno je iz MUP-a TK.

Kako se saznaje, muškarac je ubio suprugu i to iz vatrenog oružja. Ovaj monstuozni čin pojavio se i na društvenim mrežama. Naime, kao korisnik Instagrama jutros je objavio uznemirujući video, u kojem je tvrdio da će ubiti svoju suprugu. Na uznemirujućem snimku se čuje plač djeteta.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Foto: FB/Arhiva)