Tragedija: Vozač iz BiH kamionom usmrtio dvojicu radnika Hrvatskih autocesta

Dvojica radnika Hrvatskih autocesta poginula su u srijedu u prometnoj nesreći na autocesti Rijeka-Zagreb u smjeru glavnoga grada između Ravne Gore i Vrbovskog. Kamion je naletio na njih i na ophodno vozilo koje je bilo na zaustavnom traku i propisno obilježeno. Kako je javio HRT, kamionom koji je naletio na radnike HAC-a upravljao je državljanin Bosne i Hercegovine u dobi od 64 godine.

On je zadržan u riječkom Kliničkom bolničkom centru na liječenju, no zasad nije poznato o kakvim se ozljedama radi. No prema nekim informacijama, za koje još nema potvrde, u međuvremenu je otpušten i priveden u policijsku postaju, piše Index.hr.

Praksa je takva da po završetku istražnih radnji osumnjičenik biva priveden u nadležno državno odvjetništvo, koje onda odlučuje o istražnom zatvoru. S obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, vjerojatno će mu nakon što bude pušten iz bolnice biti određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od bijega.

Alkotest vozača kamiona navodno je pokazao 0.0 promila.

Index je objavio da je kamion kojim je izazvana teška nesreća u vlasništvu firme iz Siska te da je jedan radnik pukom srećom izbjegao nalet kamiona i neozlijeđen je u nesreći. No dva radnika kamion je udario i na mjestu su poginuli.

Oba radnika bila su, može se reći, u prvoj polovici života. Jedan je rođen 1992., a drugi 1979. godine. Živjeli su u obližnjim mjestima u Gorskom kotaru. U naletu kamiona ophodarsko vozilo završilo je na boku, na travnatoj površini uz autocestu.

Promet dionicom između čvora Ravna Gora i Vrbovsko do 12 sati bio je u potpunosti u prekidu. Normaliziran je tek u kasnijim popodnevnim satima.

“Očevid je dovršen, slijedi nam kriminalističko istraživanje. Kako su izvidi tajni, ne mogu vam dati druge podatke. Ne mogu vam reći što je s vozačem, međutim po dovršenom kriminalističkom istraživanju pretpostavljam da će uslijediti kaznena prijava policijske uprave prema Državnom odvjetništvu, a zatim i istraga Državnog odvjetništva”, rekla je za HRT Sonja Jazbec, zamjenica općinske državne odvjetnice u Rijeci.

Policija se još nije oglasila s uzrokom i detaljima nesreće. Nakon očevida ostaje još analiza tahografa, ali i nadzornih kamera HAC-a.

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)