Ministar Delić i ambasador Murphy o neophodnim reformama i digitalizaciji resornih institucija

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se s delegacijom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini koju je predvodio ambasador SAD-a Michael J. Murphy.

Na sastanku se diskutovalo o bržoj i prohodnijoj implementaciji e-uprave što u resoru rada i socijalne politike podrazumijeva nadogradnju softwera koji čuva bazu korisnika socijalnih usluga, te digitalizaciju i sveobuhvatnu reformu i transformaciju institucija iz resora rada i socijalne politike.

Ministar Delić kazao je ambasadoru Murphyu da će tokom mandata nastojati provesti digitalizaciju i transformaciju u resornim institucijama, kako zbog opredjeljenja koalicione većine da se radi na unaprjeđenju usluga građanima, tako i zbog jačanja transparentnog rada javnih institucija, te na koncu, iskorjenjivanja korupcije, što podrazumijeva izmjene esencijalnih zakona kojima će se pokrenuti sveobuhvatna i prijeko potrebna reforma.

Pravi je trenutak za promjene i transformaciju ukupnog društveno-političkog ambijenta u Federaciji BiH, zajednički je zaključak sa današnjeg sastanka ministra Delića i ambasadora Murphya – saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(TIP/Izvor: Fena)