Evo zašto je Jim Parsons odlučio okončati Teoriju velikog praska

Teorija velikog praska osvojila je srca milione tokom 12 sezona prikazivanja od septembra 2007. do maja 2019. Uprkos tome što je sitcom bio na vrhu ljestvice gledanosti i s brojnim osvojenim nagradama, snimanje je naglo prekinuto.

Obožavatelji su se zapitali zašto je nakon 279. emitiranih epizoda stigao kraj. Za sve je kriv Jim Parsons, koji je tumačio zagonetnog Sheldona Coopera. Naime, on je odlučio da neće obnoviti ugovor za 13. sezonu, čak i kada mu je ponuđeno 50 miliona dolara, što je dovelo do gašenja serije.

Parsons je navodno odlučio istražiti druge mogućnosti te je kao jedan od razloga naveo iscrpljenost zbog snimanja Teorije velikog praska i drugih obveza. Ali postojao je još jedan razlog.

“Njegova odluka finalizirana je nakon smrti jednog od njegovih pasa, što ga je natjeralo da se suoči s konceptom smrtnosti”, piše The Silver Ink.

Nasljeđe Teorije vlastitog praska je spin-off Mladi Sheldon, koji istražuje djetinjstvo Sheldona Coopera. U razvoju je još jedan spin-off, koji bi se trebao fokusirati na dinamični duo Raja i Howarda, a čija će radnja biti smještena nakon 12. sezone originalne serije, piše Index.hr.

(TIP)