Reis Kavazović: Mrak postaje sve gušći

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) Husein-ef. Kavazović dao je snažnu podršku uposlenicima Memorijalnog centra u Potočarima, reagujući na prijetnje kojima su izloženi u proteklim danima. On je na svom zvaničnom Facebook profilu naglasio da nasilje nad žrtvama genocida u Srebrenici nikada nije prestalo, te da mrak postaje sve gušći, javlja MINA.

– Prvo se pojavila studen oko Memorijalnog centra u Potočarima, kada su ambasadori zapadnih zemalja bili protiv nametanja Zakona o zabrani negiranja genocida. A onda se počeo spuštati mrak.

Ovo čemu danas svjedočimo, prijetnjama prema uposlenicima Centra, samo je nastavak nasilja nad žrtvama genocida u Srebrenici. To nasilje nikada nije prestalo. Mrak je sve gušći.

Ukoliko ovo prođe nekažnjeno, razumjet ćemo svu hipokriziju komemoracije 11. jula u Potočarima. Sva moja podrška pripada hrabrim ljudima na čelu sa Emirom Suljagićem. Za istinu se vrijedi boriti makar na tom putu ostali sami – navodi reis Kavazović na svom zvaničnom Facebook profilu.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Mina)