Program Sarajevo Film Festivala u Tuzli

Od 11. do 18. augusta, u datumima održavanja 29. Sarajevo Film Festivala, u filmskim projekcijama na otvorenom imat će priliku uživati i publika u Tuzli.

Program u Bingo Ljetnom kinu Tuzla počinje 11. augusta, filmom “Poljubite budućnost” Nenada Čičina-Šaina, a projekcije će se održavati svaku večer od 20.30 sati na Trgu slobode u Tuzli.

Na programu su filmovi: “Opalo lišće” Akija Kaurismäkija u subotu, 12. augusta; “Prošli životi” Celine Song (u nedjelju, 13. augusta), “Snovi jednog robota” Pabla Bergera (u ponedjeljak, 14. augusta), “Bosanski lonac” Pave Marinkovića na programu je u utorak, 15. augusta, “Kraljevstvo životinja” Thomasa Cailleya u srijedu, 16. augusta, “Ekskurzija” Une Gunjak u četvrtak, 17. augusta i posljednjeg dana programa, u petak, 18. augusta, bit će prikazan film “Smrt djevojčice sa žigicama” Gorana Kulenovića.

Ulaznice za filmove u programu u  Tuzli u prodaji su online, putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba, tickets.sff.ba i putem naše nove mobilne aplikacije. Uz online kupovinu ulaznica omogućen je niz pogodnosti, saopćeno je iz SFF-a.

Prodaja ulaznica u Turističko informativnom centru Tuzla počinje u srijedu, 9. augusta, a ulaznice se mogu kupiti svakim danom od 13.00 do 20.30 sati, piše Fena.

(TIP)