Bećiragić: Svi smo željni košarke i svjesni težine zadatka u olimpijskim pretkvalifikacijama

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na Vlašiću nastavlja s pripremama za olimpijske pretkvalifikacije.

Izabranici selektora Adisa Bećiragića na ovoj planini sinoć su odigrali pripremni meč protiv Obale Slonovače kada su upisali pobjedu rezultatom 95:77, a protiv istog protivnika odmjerit će snage još jednom u subotu.

Bećiragić je u izjavi za Fenu naglasio da pripreme selekcije BiH teku kako je planirano, te da je stručni štab zadovoljan pristupom i angažmanom svih igrača.

– Svaka utakmica i svaki idući trening nam pomažu da dođemo do cilja a to je kvalitetna i čvrsta košarka. Utakmica protiv Obale Slonovače je u velikom dijelu protekla dobro. Nadamo se da ćemo nastaviti s dobrim igrama, te da ćemo uspjeti podići nivo intenzivne igre sa 20 na 30 do 35 minuta, što je dovoljno da se pobijede protivnici – kazao je Bećiragić.

Dodao je da su svi reprezentativci zdravi i željni igranja, kao i da su svjesni težine zadatka u olimpijskim pretkvalifikacijama.

–  Nadamo se uspjehu, dobrim igrama i pobjedama – zaključio je Bećiragić.

BiH će nastupiti na turniru olimpijskih pretkvalifikacija u Poljskoj od 12. do 20. augusta, gdje će igrati u grupi B protiv selekcija Poljske, Mađarske i Portugala.

Dvije najbolje ekipe iz grupe će igrati protiv najboljih ekipa grupe A, gdje se nalaze Češka, Izrael, Estonija i Sjeverna Makedonija. Pobjednik turnira plasirat će se u kvalifikacije za Olimpijske igre.

(TIP/Izvor: Fena)