Sloboda deklasirala Troglav u Livnu

Sloboda je pokazala iznimnu igru i zajedništvo u četvrtoj prijateljskoj utakmici protiv ekipe Troglava, ostvarivši uvjerljivu pobjedu rezultatom 4-0.

Ova važna utakmica, odigrana u Livnu, donijela je oduševljenje navijačima i potvrdila da se ekipa nalazi u odličnoj formi pred nadolazeću sezonu.

U prvom poluvremenu, Sloboda je dominirala terenom, a Dervišagić i Delić bili su ključni igrači koji su postigli golove, postavljajući temelj za sjajan rezultat. Međutim, fudberi Slobode nisu stali na postignutom, već su nastavili s nevjerojatnom igrom i u drugom poluvremenu.

Junior Adin Kovačević, koji je dobio priliku pokazati svoj talent, sjajno se snašao i postigao gol, demonstrirajući da Sloboda ima snažan i nadaren mladi igrački kadar. Također, Vazda je precizno izveo penal, zaključivši fantastično izdanje Slobode na terenu.

Trener Nalić mudro je iskoristio ovu prijateljsku utakmicu kako bi isprobao različite taktičke varijacije, što je rezultiralo s impresivnom igrom cijele momčadi. Odlučio je odmoriti nekoliko igrača poput Muminovića, Mujića, Kapetanovića i Novaka, dajući priliku ostalim igračima da pokažu svoje potencijale.

Ova pobjeda donosi veliko samopouzdanje momčadi uoči nadolazećih izazova. Sloboda je dokazala da je spremna za novu sezonu, a tokom ovog susreta igrači su pokazali sinergiju i čvrstu vezu između iskusnih igrača i mladih talenata.

Ekipa ima jasno definiran cilj – plasman u Premijer ligu BiH. Fudbaleri Slobode igraju “generalku” u nedjelju, 6. augusta, na Tušnju.

(TIP/Izvor: fksloboda.ba)