Klarić o Međunarodnom aerodromu Tuzla: Ljudi su ležali na ulici, kao da je izbjeglički kamp

Zastupnica Naše stranke u Skupštini KS i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta FBiH Sanela Klarić u Danu uživo N1 televizije govorila je o funkcionisanju Međunarodnog aerodroma Tuzla.

“Partnerski odnos između operatera i aerodroma je u pitanju. Aerodrom je do 2009. godine u budžetu imao određeni novac. Bila sam na aerodromu i nemam problem da letim sa jeftinijim letovima. Bila sam na aerdromu kada su odgođeni letovi, kada nije radila klima. I onda ne vidite gdje je tih pet miliona uložene. S druge strane, gdje se planira uložiti. tamo nema nikakvih servisa, nisu obučeni kako treba”, kazala je.

Potom je dodala:“Problem je što su tu i po 6 sati čekale majke sa malom djecom. S druge strane, kada pozovote ministra i kažete nije uredu, sve se riješi. Nije to način kako međunarodni aerodrom treba da funkcioniše. Tu treba da bude svih servisa. To nije jednostavan posao. Moramo se potruditi da aerodrom bude međunarodni. Postoje izvještaji o poslovanju, ali insistirat ću da Tuzla radi na ovome”.

Između ostalog, ispričala je i neprijatnu situaciju sa aerodroma.

“U 8 sati ujutru po asfaltu su ležali ljudi. Kao da sam u neki izbjeglički kampo, a ne na međunarodni aerodrom. Vrijeme da imaju se svi uslovi kao i drugi aerodromi”, istakla je Klarić.

(TIP/Foto: Arhiva)

Komentar

  • zlatanatlic says:

    Kakve veze ova gospodja ima sa aerodromom Tuzla (zastupnica u skupštini kantona Sarajevo)i šta je htijela reci ???*?????

Komentari su zatvoreni.