Foto: Ovom kreacijom žele učiniti promet sigurnijim, hoće li uspjeti?

Lokalne vlasti tvrde da će ovaj potez podići razinu sigurnosti u prometu.

Kad bismo ovakvu kreaciju vidjeli u nekom gradiću u našoj regiji, prvo bismo pomislili kako je alkohol kumovao asfaltnom umjetničkom djelu. Međutim, ova kreacija dolazi za zapada, točnije zapada Francuske, pa bi samim time trebala biti pametnija.

Osvanula je na ulicama mjesta Baune koje broji tek 1700 stanovnika, ali prema riječima odgovornih ima problema s prometnom kulturom. Preciznije, radi se o brzini, odnosno njezinu nepoštivanju, pa vozači nerijetko voze i dvostruko višom brzinom od dozvoljene.

“Riječ je o mjestu od 1700 stanovnika kroz koje prolaze tri glavne županijske ceste. Ljudi voze brzo i morali smo pronaći način da usporimo vozače. Htjeli smo napraviti nešto da privučemo pažnju vozača”, rekao je gradonačelnik Jean-Charles Prono.

I dok drugi primjeri donose tzv. zmajeve zube i vizualna suženja ceste, ovdje misle nasumice iscrtanim linijama usporiti promet.

Ovaj potez izazvao je mnoštvo reakcija u lokalnim medijima i na društvenim mrežama, a mnogi se pitaju smiju li gradske vlasti iz sigurnosnih razloga to uopće učiniti, piše Euronews. Neki idu toliko daleko da kažu da će ovaj kaos linija samo zbuniti vozače, a ne natjerati ih da voze sporije, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Screenshot: Alerte Info Traffic 49/Facebook)