KO DF TK: Bosna i Hercegovina danas nema na svojoj strani SDP

Demokratska fronta uvijek je znala pravilno odrediti političke prioritete i pravce djelovanja. U stvari, Demokratska fronta uvijek je imala politiku, te sposobne, kompetentne i poštene kadrove koji beskompromisno i srčano znaju braniti interese države Bosne i Hercegovine i njenih građana. Naša snaga je upravo sadržana u civilizacijskim ciljevima za koje se borimo, te u našim ljudima koji nikada neće odustati od beskompromisne borbe na putu njihove implementacije. Naši kadrovi, kao što je javnosti poznato, danas vode teške političke i pravne bitke od kojih ovisi opstanak naše zemlje, ali i opstanak demokratije i vladavine prava na ovim prostorima, navode iz KO DF TK.

˝Kao Kantonalni odbor Demokratske fronte, koristimo priliku zahvaliti se građanima Tuzlanskog kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine, na sve većoj podršci koju smo stekli teškim i poštenim radom i beskompromisnom borbom za našu zemlju i njene građane. Poručujemo građanima da je svaka kriza ujedno i šansa za one koji znaju i smiju da se suprostave avetima velikodržavnih politika i poštovaocima UZP-a, te njihovim poslušnicima – kako u Tuzlanskom kantonu, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

U vrijeme najžešćih napada na ustavni poredak i suverenitet naše zemlje, nemamo namjeru da u javnom prostoru vodimo jalovu polemiku sa političkim subjektima i pojedincima koji, ne samo da nisu po svojim kapacitetima i sposobnostima dorasli političkom trenutku u kojem se naša zemlja nalazi, nego otvoreno kolaboriraju sa nosiocima velikodržavnih politika, poštovaocima ratnih zločinaca i UZP-a, što se posebno vidi iz jučerašnjeg udruženog poduhvata i saopštenja „Županijskih odbora“ (pod navodnim znacima!) SDP-a i HDZ-a.

Primitivni i neozbiljni sadržaj njihovih javnih istupa i saopštenja, koja se ne bave ključnim političkim pitanjima od interesa za našu zemlju i građane, najbolje pokazuje nivo na kojem trenutno životare nekada respektabilne političke organizacije – kao što je, nažalost, SDP. Za kraj, ostaje nam da konstatujemo jednu žalosnu činjenicu, Bosna i Hercegovina danas nema na svojoj strani SDP. Ostaje otvoreno pitanje, da li ga je ikada imala?˝, saopšteno je iz KO DF TK.

2 komentara

  • UhtredTheGodless says:

    Prva rečenica: “Demokratska fronta uvijek je znala pravilno odrediti političke prioritete i pravce djelovanja.”
    Reče stranka koja je u koaliciji sa SDA.

  • solartz says:

    A i vi bivši pripadnici SDP i HDZ do juče ste napadali sadašnje saveznike, a sad izgleda da su toliko pošteni odjednom da nemate nista protiv njih ili za rad stolica ne smijete ih prozivati. Do juče ste prozivali sve crnolistaše i PDA stranku a sad vam je okosnica u vlasti. Ako ste to sto jeste onda malo prodrmajte i svoje saveznike a ne da samo zaposljavate po kantonu po reciprotetu u vlasti.

Komentari su zatvoreni.