Hot dog na 15 načina: S kiselim kupusom, čipsom, grahom…

Klasični hot dog u Chicagu jede se uz dodatak kiselih krastavaca, rajčica i sjeckanog luka, a vi uvijek možete ovu mješavinu okusa obogatiti dodatkom senfa, celera ili drugih sastojaka…

Ako želite impresionirati goste koje ste pozvali na roštilj ili samo planirate tulum za prijatelje, iskušajte neki od recepata i začinite svoje hot dogove na posve neočekivan način.

1. Avokado i salsa

Ako tražite lakšu verziju nadjeva za hot dog, pokušajte s nekoliko komadića avokada i salsa umakom kao savršenom ljetnom kombinacijom.

2. Avokado i slanina

Avokado nije samo za tost koji doručkujete, nego može biti izvrstan dodatak hot dogu. Narežite ga ili pretvorite u ukusnu paštetu, a potom pospite mrvicama pečene slanine.

3. Čili grah, ribani sir i čips

Mješavina okusa koji podsjećaju na taco mogu se naći i u vašem hot dogu. Sve što trebate je ubaciti malo čili graha, dodati par komada omiljenog čipsa i sve začiniti ribanim sirom.

4. Čili grah i salata od kupusa

Hot dog sa čili grahom i salatom od kupusa je posve novi okus koji će promijeniti način an koji gledate svako od tih jela.

5. Kiseli krastavci, rajčica i luk

Klasični hot dog u Chicagu jede se upravo uz dodatak kiselih krastavaca, rajčica i sjeckanog luka, a vi uvijek možete ovu mješavinu okusa obogatiti dodatkom senfa, celera ili drugih sastojaka.

6. Paprika, luk i sir

Ova kombinacija je u Philadelphiji uobičajena kao dodatak steakovima, no neće biti loša varijanta ni za hot dog. Ispecite paprike s lukom i dodajte otopljenog sira. Okus je odlična i mnoge će oboriti s nogu od prvog griza.

7. Pomfrit i sir

Umak od sira je odličan dodatak svakoj vrsti sendviča, a ukoliko ga kombinirate s pomfritom i dodate hot dogu, dobit ćete ukusno i hrskavo jelo. Mnogi će tražiti još.

8. Pomfrit s umakom

Sigurno nikad niste pokušali jesti hot dog sa pomfritom i umakom, no to će obogatiti oba jela. Možete po vrhu posuti i malo ribanog sira.

9. Senf i kiseli kupus

Hot dog koji poziva na još jednu limenku piva sastoji se od hrenovke, kiselog kupusa i senfa. Po vrhu možete naribati još malo sira za potpuniji okus.

10. Sir i ljute papričice

Iako hot dog možete napraviti s bilo kojom vrstom sira, poznavatelji tvrde kako je posebno ukusan ako koristite pimento namaz od sira, a kombinaciji dodajte ukiseljene jalapeño papričice za potpuni doživljaj.

11. Sotirane gljive i karamelizirani luk

Iako se najčešće dodaju burgerima, sotirane gljive i karamelizirani luk možete bez problema ubaciti u svaki hot dog, a aromu možete dodatno obogatiti umakom za steak ili s malo ribanog sira.

12. Tjestenina sa sirom i slanina

Ako tjesteninu sa sirom možete ubaciti u burger, nema razloga da je ne dodate i u hot dog. Dodajte i malo slane pržene slanine i dobili se vrhunsko jelo.

13. Umak za krilca i sir s plemenitom plijesni

Žudite za pilećim krilcima, ali imate samo hot dog? Ili jednostavno volite kombinaciju kremastog umaka za krilca i sira s plemenitom plijesni. Kakav god bio vaš razlog, ovaj jedinstveni hot dog nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a oduševljava prave gurmane.

14. Umak za roštilj i prženi luk

Hrskavi prženi luk svakako će dati poseban pečat okusu hot doga, a posve ćete ga zaokružiti dodatkom umaka za roštilj.

15. Zapečeni grah i čips

Već znamo da grah odlično ide sa svakom kobasicom, pa i sa hrenovkom u pecivu. Zapečeni grah dodajte hot dogu, a pospite omiljenim čipsom. Idealno je ako je čips slatko slana kombinacija okusa, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: Canva)