Vlaisavljević podijelila novac institucijama kulture: Od 900.000 KM jedina institucija u Tuzlanskom kantonu dobila 10.000 KM!

Nakon što je objavljen spisak odobrenih transfera Federalnog ministarstva kulture i sporta institucijama kulture u FBiH za 2023. godinu na čijem je čelu Sanja Vlaisavljević (HDZ BiH), reagirao je zastupnik Admir Čavalić. On je kazao kako u “Tuzlanskom kantonu nema nauke i kulture (od značaja za FBiH)”?

“Ključni problem naših institucija je što političke partije upravljaju ko će se baviti kulturom i naukom. Tako je Federalno ministatstvo kulture i sporta odborilo sredstva u okviru “Tranfer za institucije nauke i kulture od značaja za Bosnu i Hercegovini”. Ove godine je za ovaj transfer izdvojeno 900.000 KM, a sredstva su se kulturnim institucijama dodjeljivala u rasponu od 10.000 KM do 150.000 KM.

Čitav Tuzlanski kanton je dobio 10.000 KM (JU Arhiv Tuzlanskog kantona, Tuzla). Dakle, 1% sredstava za Tuzlanski kanton kao jedan od najvećih u FBiH po broju stanovnika”, naveo je Čavalić.

Ukupno osam institucija kulture dobilo je po 10.000 KM.

(TIP/Izvor: Patria)

2 komentara

  • Alienist says:

    Bravo Admire! Radiš dobar posao, samo nastavi!

  • mici says:

    U BiH kad se uspostavi vlast akteri na vlasti dodijeljene im budžete posmatraju kao stranačke pare koje dijele “svojim” ljudima i firmama. Čitava BiH je tako privatna prčija d.d.

Komentari su zatvoreni.