Sloboda predstavila čak šest pojačanja za novu sezonu

Poznata imena se vraćaju na Tušanj, a dovode se i dobro poznata imena iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine…

FK Sloboda je putem zvanične stranice potvrdio da je čak šest fudbalera potpisalo ugovore sa prvoligašem iz Tuzle.

Najveće ime koje se vratilo u Slobodu je svakako bio Azir Muminović koji je prošao sve omladinske selekcije Slobode i dugo godina branio za ovaj tim u Premijer ligi BiH.

Osim njega ekipu su pojačali Haris Dilaver i Kenan Dervišagić. Dilaver u ekipu dolazi iz ekipe Valletta sa Malte, dok Dervišagić dolazi iz Sarajeva. U prošloj sezoni ovaj napadač je bio na dvije posudbe (Radnik Hadžići i Gradina), te je ukupno uspio postići 11 pogodaka za cijelu sezonu.

Nakon njihovog predstavljanja, uslijedila su predstavljanja nove trojice fudbalera. Riječ je o veznjacima, a to su Ardonis Mućaj, Dino Kalesić i Anes Vazda.

U protekloj sezoni Mućaj je bio član Veleža gdje se nije naigrao, dok su Kalesić i Vazda provjerena imena iz Prve lige FBiH koji su igrali za Zvijezdu, odnosno TOŠK.

Izjavu za zvaničnu stranicu nakon potpisa dao je Dino Kalesić koji je otkrio da je i ranije bio blizu dresa Slobode.

“Drago mi je što dolazim u klub kao što je Sloboda. Prije nekoliko godina sam bio na korak od potpisa, ali zbog tehničkih stvari se transfer nije realizovao. Potrudit ću se sa svojim saigračima da napravimo dobar rezultat i uz podršku navijača da se plasiramo u Premijer ligu BiH”, rekao je Kalesić.

(TIP/Izvor: sport1.oslobodjenje.ba)