Ovih pet znakova pokazuju da vam vaš pas zaista vjeruje

Izgradnja snažne veze sa svojim psom je ključna, a kao vlasnik psa, možda se pitate kako znati vjeruje li vam doista vaš krzneni prijatelj. Adam Christman, glavni veterinar za publikaciju o zdravlju životinja dvm360, podijelio je vrijedne uvide u ovu temu na TikToku prikupivši više od 300.000 pregleda. Sa svojim bogatim iskustvom i velikim brojem pratitelja na društvenim mrežama Christman identificirao je pet ključnih znakova koji pokazuju da vam vaš pas vjeruje.

1. Uči vašu rutinu

Uspostavljanje rutine ključno je za dobrobit psa, posebno kada se prilagođava novom domu. Kada se vaš pas upozna s vašim dnevnim aktivnostima, to pokazuje njihovo povjerenje u vas kao pouzdanog skrbnika. Slijedeći dosljednu rutinu, stvarate osjećaj stabilnosti i sigurnosti za svog četveronožnog prijatelja.

2. Krađa vaših odjevnih predmeta

Iako se može činiti nestašnim, čin krađe predmeta koji nose vaš miris pozitivan je znak. Christman objašnjava da ovo ponašanje pokazuje naklonost vašeg psa prema vašoj prisutnosti. Kada ukradu komad vaše odjeće ili neki drugi predmet koji zadržava vaš miris, psi zapravo traže utjehu i vezu s vama.

3. Razumijevanje govora vašeg tijela

Psi su nevjerojatno perceptivni kada je u pitanju govor ljudskog tijela. Christman naglašava da je sposobnost vašeg psa da protumači vaše geste, izraze lica i ton glasa jasan pokazatelj povjerenja.

4. Spavanje u istoj sobi s vama

Želja da spavaju u istoj prostoriji sa svojim vlasnikom još je jedan znak povjerenja koji iskazuju psi. To ilustrira njihovu udobnost i povjerenje u vašu prisutnost. Ovo ponašanje dokaz je snažne emocionalne veze između vas i vašeg krznenog prijatelja.

5. Uspostavljanje kontakta očima

Kontakt očima moćan je oblik komunikacije u odnosu čovjek-pas. Christman naglašava da kada vaš pas održava kontakt očima s vama, to označava povjerenje i spremnost za povezivanje na dubljoj razini. Uzajamnim pogledom uspostavlja se veza izgrađena na povjerenju, ljubavi i razumijevanju, prenosi Index.hr.

(TIP/Foto:  Shutterstock)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…