Video: Mini je otkrio interijer novog modela s minimalističkim dizajnom i okruglim zaslonom

Mini još samo u detaljima podsjeća na izvornik.

Mini je konačno odlučio javnosti pokazati izgled interijera novog Coopera, zajedno s inicijalnom animacijom pri pokretanju vozila, a time i infotainmenta. Prikaz je to za koji se u Miniju itekako trude pokazati poveznicu s izvornim modelom, automobilskom ikonom 1960-ih i remek-djelom Aleca Issigonisa.

A tu poveznicu ćete naći u samom konceptu prednje armature gdje je glavni pokazivač postavljen u sredinu. Kružni oblik je i dalje tu, pozicija je povišena i djelomično “lebdeća”, a taj mjerni instrument je sada puno više od brzinomjera – to je spoj infotainmenta i ploče s instrumentima.

Klasične ploče s instrumentima nema iza upravljača, već je tu samo head-up zaslon. Uklonjeni su i kružni otvori za ventilaciju, a umjesto sve sile tipki ispod središnjeg ekrana, tu je ovalni panel. Izostankom brojnih tipki izgled armature je krajnje pojednostavljen.

Kad je pak u pitanju vanjština, nju smo već imali prilike upoznati. Izvana je automobil definitivno ostao stilski povezan s prethodnikom, ali uz neke detalje koji bi mogli izazvati podijeljena mišljenja. Tu je prije svega veliki i istaknuti obrub prednje maske, a potom i malo čudno skrojen LED potpis svjetala. Silueta je na tragu prvog BMW-ovog Minija s početka milenija, s minimalnim prevjesima i zakrivljenim staklenim površinama.

Recimo i kako će se Mini nuditi u električnoj izvedbi koja će imati zasebnu platformu. Ovdje govorimo o oko 181 KS i bateriji kapaciteta 40.7 kWh na baznoj izvedbi te 215 KS i 54.2 kWh na Cooper SE verziji, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Screenshot: YouTube)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…