Čovjek i pas na motociklu pomažu gladnim psima

Miguel Pereira de Souza i njegov pas Ruby jure Sao Pulom, velikom brazilskom metropolom, na motociklu kako bi nahranili gladne štence. Njih dvoje postali su senzacija na društvenim mrežama, a na TikToku ih prati više od 150 tisuća ljudi.

Sada nerazdvojni par upoznao se kada je Souza (51) prije devet godina pronašao ozlijeđenu i napuštenu Ruby ispod svog automobila u južnoameričkom gradu. Emotivni Souza sjeća se dana kada je pronašao Ruby i kako je ubrzo nakon toga svoje slobodno vrijeme posvetio brizi oko gladnih uličnih pasa kakva je nekoć bila Ruby.

“Rekao sam da ću od danas svaki put kad vidim psa da gladuje donirati dio hrane”, rekao je Souza brišući suze. Nakon što je na društvenim mrežama objavio videozapise i slike koji pokazuju kako pomaže napuštenim psima, donacije su počele pristizati.

Već su donirali pet tona hrane

“Imao sam više od 700 kilograma pseće hrane u svojoj dnevnoj sobi”, rekao je Souza, koji ima Rubyno ime tetovirano na podlaktici.

“Već smo donirali više od pet tona hrane”, dodao je.

On je prije tri godine pokrenuo malu inicijativu pod nazivom Dostavna služba Ruby Fofa (Slatka Ruby), u sklopu koje se prodaju hrana za pse i poslastice stanovnicima Sao Paula, a zarada se koristi za kupnju hrane za pse lutalice.

Ruby ima svoju vlastitu kacigu i ruksak za vožnju motociklom. Souza, koji za život zarađuje dostavljajući brzu hranu, kaže da nikada nije tjerao Ruby da se s njime vozi, prenosi Index.hr.

“Ona uvijek skoči na sjedalo motocikla. Uvijek želi ići pa je vodim na svaku dostavu!” rekao je Souza. Raja Vidya, koja koristi uslugu Ruby Fofa, kaže da su mnogi ljudi napustili svoje pse nakon pandemije covida-19.

“Ova Miguelova pomoć – doniranje hrane, vode, vremena i poticanje drugih da doniraju – mislim da je jako cool”, rekla je.

(TIP)