Video: Njemački ovčar posvojio pačiće i sada ne dopušta mački da im se približi

Njemački ovčar Ben s Novog Zelanda je posvojio leglo napuštenih pačića i odmah preuzeo ulogu brižnog oca. U videu koji je njegova vlasnica podijelila na TikTok profilu @life.of.duck možemo vidjeti kako Ben pažljivo gleda pačiće, a kada osjeti da im se približava obiteljska mačka, odmah preuzima zaštitnički stav i počinje lajati na nju kako bi se maknula. Njegova vlasnica je rekla da se Ben inače boji mačke, tako da ju je iznenadilo njegovo ponašanje.

@life.of.duckOur cat isnt impressed 😆

♬ Dusk Till Dawn – ZAYN / Sia

Benova vlasnica je u prijašnjem videu otkrila da su ona i Ben našli pačiće u obližnjem potoku. Promatrali su ih jedan dan kako bi vidjeli hoće li se njihova mama vratiti, ali pošto nije došla po njih, odveli su pačiće veterinaru. Tamo su doznali da su se pačići zarazili bakterijskom infekcijom i majka ih je vjerojatno zato ostavila. Drugi razlog za napuštanje može biti i činjenica da je na Novom Zelandu trenutno sezona lova na patke pa postoji mogućnost da je njihova majka nastradala.

@life.of.duck Update: Our first 48 hrs were critical. We lost most of the ducks due to a bacterial illlness from the stream they were in. There are 3 that are strong are getting better everyday. Vet said this is the reason Mum would have “rejected” them all was due to this illness 😔. We have been providing proper nutrients and clean water everyday. The 3 that are getting stronger are finally walking around better and eating more ❤️ 🦆🦮The ducklings were being watching all day and mum never showed up. There was already one duckling that was gone 🥺😭 it being winter now my partner decided to bring them home to the warmth. We dont know what happened with mum but its duck hunting season 😭 #ducks #newzealand ♬ original sound – welcome

Dio pačića je uginuo zbog posljedica bolesti, ali tri koja su preživjela su trenutno pod Benovom zaštitom. Ben i pačići su osvojili srca korisnika TikToka, a mnogi su svoje oduševljenje izrazili u komentarima. “Uopće ne vjeruje toj mački”, napisala je jedna korisnica. “Pas zna da je mačka sumnjiva”, dodao je drugi. Ostali su komentirali kako su i pačići i pas preslatki, prenosi Index.hr.

(TIP)