Foto: Pogledajte spektakularne fotografije najljepših bazena na svijetu

Bazeni nisu samo mjesta za osvježenje i opuštanje; oni su postali prava remek-djela arhitekture i simboli luksuza. Širom svijeta nalazi se nevjerojatna kolekcija bazena koji su oduševili svijet. Predstavljamo vam neke od najljepših, najluksuznijih i najspektakularnijih bazena na svijetu.

Viseći bazen na liticama Santorinija, Grčka: Nalazi se na vrhu visokih litica u hotelskom kompleksu Weast East, ovaj bazen pruža spektakularan pogled na Egejsko more. Dok plivate u njemu, osjećate se kao da lebdite iznad neba i vode. Da provede sedam dana u ovom hotelu sa spektakularnim bazenima za sedam dana morali bi izdvojiti oko 20.000 KM.

Infinity pool Santorini at West East Suites | Photo: www.westeastsuites.com

Marina Bay Sands, Singapur: Ovaj legendarni hotel ima neograničeni bazen smješten na  korvu hotela. Njegova pozicija nudi nevjerojatan pogled na panoramu Singapura, a kupanje u njemu je neponovljivo iskustvo. Kupati u ovom bazenu mogu se samo gosti hotela i to bez dodatne uplate.

Spektakularni bazen bez ograde

Bazen na vrhu hotela Joule, Dallas, Sjedinjene Američke Države: Najpoznatiji kao “bazen koji visi”,  pruža dojam kao da plivate izvan ruba zgrade. Spektakularan pogled na grad čini ga jedinstvenim.

Joulie

Bondi Icebergs bazen, Sydney, Australija: Smješten uz oceanskog plažu Bondi, ovaj bazen kombinira slatku i slanu vodu kako bi stvorio jedinstveno iskustvo. Ima izvanredan pogled na obalu i ocean, pružajući osvježenje u spektakularnom okruženju.

Nimb Hotel, Kopenhagen, Danska: Sa svojim izuzetnim dizajnom i luksuznom atmosferom, bazen hotela Nimb pruža osjećaj kao da se kupate u raskošnom dvorcu. To je savršeno mjesto za opuštanje kazali su oni koj su imali tu sreću da se u njemu okupaju.

Prelijepi bazen hotela Numb

Bazen u hotelu Hanging Gardens, Bali, Indonezija: Sa svojim predivnim kaskadnim dizajnom, ovaj bazen daje vam osjećaj kao da se stapate s džunglom. Okruženje iz snova i prekrasni pejzaži čine ga jednim od najljepših bazena na svijetu. Ipak, zbog izuzetno visoke cijene noćenja u ovom komopleksu da se okupaju u ovom spektakularnom bazenu privilegiju imaju samo superbogataši.

Bazen u kome bi se svi voljeli okupati

Spektakularne fotografije možda su vas tokom velikih vrućina makar malo osvježile. Nadamo se da ćete se nekad u životu okupati u nekim od ovih zaista predivnih bazena.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Google Bussines)