Klub SDA: Vlada FBiH ne reaguje na očitu zloupotrebu javnih resursa

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Parlamentu FBiH izdao je saopćenje za javnost u kojem se navodi da “zadnjih dana svjedočimo neviđenom bahaćenju ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka“.

– Nakon šo je javnost nedavno pozdravio iz helikoptera i to podijelio na društvenim mrežama, 11. jula na dan obilježavanja genocida, otišao je korak dalje. Dok su svi ostali u Srebrenicu krenuli pješke, biciklima i automobilima ministar u nametnutoj Vladi je ponovo koristio helikopter. Ovaj put s njim je letio i sin Arnel kojeg parlamentarna većina planira imenovati za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. I ponovo je, ponosno, građane pozdravio iz helikoptera putem društvenih mreža – navodi se u saopćenju.

Ocjenjuje se kako se radi o očitoj zloupotrebi javnih resursa na koju niko iz Vlade ne reaguje.

– Još nam se punudi degutantno i ponižavajuće opravdanje zašto je sin zastupnik sa ocem ministrom u helikopteru. Zahtijevamo da se ovaj slučaj ispita, utvrdi odgovornost za zloupotrebe i hitno zaustavi nezakonito korištenje javnih resursa za potrebe porodičnih druženja – saopćeno je iz Kluba zastupnika SDA u Federalnom parlamentu.

(TIP/Izvor: Fena)