Gratinirana piletina s aromom limuna die uz rižu ili baguette

Na kraju pripreme umiješajte i žlicu soka od limuna te parmezan. Bešamel raspodijelite po mesu pa sve stavite u pećnicu na 30 minuta. Poslužite uz rižu ili baguette…

Broj osoba: 4

Priprema: 50 minuta

Sastojci:

500 g pilećeg filea, 1 žlica maslaca, 1 žličica brašna, 100 ml mlijeka, 100 ml povrtnog temeljca, muškatni oraščić, 3 žlice naribanog parmezana, 1 češanj češnjaka, 1 manji luk, 2 svježa zelena feferona (slatka), 2 žlice maslinova ulja, 3 žlice limunova soka, sol i papar

Postupak:

Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Feferone operite i narežite. Češnjak, luk i feferone pomiješajte pa im dodajte maslinovo ulje i 2 žlice soka od limuna. Posolite i popaprite. Pileći file operite i narežite na manje komade.

Meso pomiješajte s pripremljenom marinadom te sve stavite u namašćenu posudu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Za bešamel otopite maslac u posudi, dodajte brašno i uz stalno miješanje kratko pržite na laganoj vatri.

Dodajte mlijeko i povrtni temeljac, ostavite da jednom zavrije pa na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, pustite da lagano vrije još 5 minuta. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Na kraju umiješajte i žlicu soka od limuna te parmezan. Bešamel raspodijelite po mesu pa sve stavite u pećnicu na 30 minuta. Poslužite uz rižu ili baguette, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: DREAMSTIME)