Gratinirana piletina s aromom limuna die uz rižu ili baguette
Na kraju pripreme umiješajte i žlicu soka od limuna te parmezan. Bešamel raspodijelite po mesu pa sve stavite u pećnicu na 30 minuta. Poslužite uz rižu ili baguette…
Broj osoba: 4
Priprema: 50 minuta
Sastojci:
500 g pilećeg filea, 1 žlica maslaca, 1 žličica brašna, 100 ml mlijeka, 100 ml povrtnog temeljca, muškatni oraščić, 3 žlice naribanog parmezana, 1 češanj češnjaka, 1 manji luk, 2 svježa zelena feferona (slatka), 2 žlice maslinova ulja, 3 žlice limunova soka, sol i papar
Postupak:
Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Feferone operite i narežite. Češnjak, luk i feferone pomiješajte pa im dodajte maslinovo ulje i 2 žlice soka od limuna. Posolite i popaprite. Pileći file operite i narežite na manje komade.
Meso pomiješajte s pripremljenom marinadom te sve stavite u namašćenu posudu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Za bešamel otopite maslac u posudi, dodajte brašno i uz stalno miješanje kratko pržite na laganoj vatri.
Dodajte mlijeko i povrtni temeljac, ostavite da jednom zavrije pa na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, pustite da lagano vrije još 5 minuta. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Na kraju umiješajte i žlicu soka od limuna te parmezan. Bešamel raspodijelite po mesu pa sve stavite u pećnicu na 30 minuta. Poslužite uz rižu ili baguette, prenosi 24sata.hr.
(TIP/Foto: DREAMSTIME)
Familiju svoju nek` aktivira. I ovi što su aktivirani džaba hljeb jedu.