Borite se s viškom kilograma? Stručnjak dijeli 3 stvari koje sprječavaju mršavljenje

Može biti vrlo frustrirajuće ne vidjeti da se brojka na vagi smanjuje ako se zdravo hranimo i redovito vježbamo. Kako donosi britanski Daily Mail, registrirani dijetetičar Duane Mellor zato je odlučio otkriti koji su to razlozi zbog kojih netko nikako ne uspijeva skinuti suvišne kilograme.

Ne jedemo dovoljno proteina

Kako objašnjava Mellor, proteini su vrlo važan faktor u mršavljenju. Naime, konzumiranje namirnica koje sadrže velike količine proteina mogu nam pomoći u kontroli veličine porcija koje jedemo te tako pridonijeti da se dulje osjećamo sitima. Samim time, sprječavaju prejedanje.

Naš plan prehrane je previše rigorozan

Iako se može činiti logičnim da strogi plan obroka ima ključnu ulogu u našem mršavljenju, dijetetičar ističe kako naglo smanjenje unosa kalorija zapravo može otežati skidanje kilograma. Jedan od razloga je to što glad može uzrokovati umor koji onemogućava efikasno vježbanje. Isto tako, Mellor upozorava da drastično smanjenje unosa kalorija može rezultirati drastičnim gubitkom mišićne mase.

Kalorije unosimo i pićem

Unatoč pravilnoj prehrani i redovitom vježbanju, osobe koje drže dijetu često znaju naići na prepreku ako konzumiraju previše slatkih napitaka. Kako objašnjava dijetetičar, oni mogu uzrokovati pad razine šećera u krvi, što rezultira osjećajem gladi čak i ako smo se nedavno dobro najeli, prenosi Index.hr.

”Također je bitno napomenuti kako gubitak težine ne ovisi isključivo o odnosu ugljikohidrata, proteina i masti u prehrani već o cjelokupnom obrascu prehrane koji omogućava zdravo hranjenje s održivim i pristupačnim unosom energije”, savjetuje dr. Mellor.

(TIP/Foto: Shutterstock)