U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju na lokalnom putu na području izletišta Zlaća kod Banovića jedna osoba je smrtno stradala, a jedna zadržana na daljem liječenju u Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla.

– Saobraćajna nesreća dogodila se u 20.35 u nedjelju. Četverotočkašem “Kymco” upravljao je T.Š. (52) iz Živinica. Iz za sada neutvrđenih razloga došlo je do kontakta vozila sa ogradom na mostu usljed čega je smrtno stradao vozač T.Š. Njegovu smrt konstatovao je ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Živinice – navode u Upravi policije MUP-a TK.

Na četverotočkašu bio je i muškarac inicijala S.M. (55) iz Banovića. Nakon ukazane pomoći prevezen je u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

– Pacijent je zadržan na Klinici za hirurgiju, radi se dijagnostika, a pacijent je trenutno stabilan i komunikativan – rečeno je u UKC Tuzla.

O događaju je upoznato Kantonalano tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a uviđaj na licu mjesta su izvršili policijski službenici OKP PU Živinice, uz asistenciju policijskih službenika PS Živinice.

(TIP/Izvor: Fena)