Foto: Bračni par je odlučio zajedno smršati: ‘Upornost i volja su nas doveli do fit i zdravog tijela’

Par je uveo niz korisnih promjena u prehranu te sada dobro biraju namirnice i piće koje unose u vlastiti organizam. Smanjili su se za pola, vodeći uredan život…

Jo Beveridge (50) i John Durkin (52) nekada su imali mnogo više kilograma, on je imao 136, a ona 110. Udebljali su se tijekom pandemije, kad im je hrana bila sve čemu su se veselili, piše Daily Star.

Toliko su jeli da su natukli na desetke kilograma, no na koncu su ipak odlučili stati, shvativši da će morati poraditi na prehrani. Nezadovoljni svojim izgledom, odbacili su nezdravu hranu za domaće kuhane, niskokalorične opcije.

787594527

Sada ih je projekt Slimming World okrunio kao – par godine.

– Ako ću biti iskrena, nisam bila zadovoljna svojom težinom još od kad smo dobili sina Alexa – izjavila je Jo, koja je ‘izgubila’ pet brojeva odjeće.

Kad je drugi sin, Liam, stigao par godina kasnije, postalo je još teže držati se pravila zdrave prehrane.

– Pokušala sam smršavjeti par puta, prije nekog praznika ili događaja, no to bi bilo nemoguće, ubrzo sam počela jesti kao i prije – komentirala je.

A pandemija im je pogoršala stanje, tražili su utjehu u hrani.

24sata

Nakon korone još je bilo teže riješiti se nezdravih navika.Odlučili su promijeniti izgled i način života. Morali su odmah izbaciti obroke iz supermarketa, pive i vino te hranu za van.

Umjesto toga, sada pripremaju svježe salate za ručak i uživaju u niskokaloričnoj hrani pripremljenoj od nule. A kad piju, biraju niskokalorična alkoholna pića.

– Prije pandemije smo često išli u pub, pa smo bili zabrinuti da to više nećemo moći, no s par prilagodbi, sve je moguće – izjavili su.

– Naša snaha Jodie pridružila se Slimming Worldu prije svog vjenčanja 2019. i izgledala je apsolutno nevjerojatno na veliki dan – izjavila je jo.

Pošto je snaha bila oduševljena, i oni su odlučili isprobati tu rutinu.

Osim zdrave hrane, u život su uveli i fitness rutinu – trčanje, a John je čak ove godine odradio maraton. John je upravitelj skladišta, njegov je posao nešto aktivniji, no trčanje ga je ‘ulovilo’ kad je shvatio da kile idu dolje.

– Plan prehrane nije besmislica, zdravorazumska prehrana je bitna, daleko od brzih dijeta koje smo provodili u prošlosti – istaknuo je.

– Promijenio se način na koji razmišljamo o hrani. Sada planiramo svoje obroke i jedemo tri uravnotežena obroka dnevno što nam pomaže da ostanemo na pravom putu. Često kuhamo i u smjenama, a ako nemamo vremena, obično ima nešto u zamrzivaču – veli par.

– Grupna podrška također je bila odlična. Bio sam malo nervozan pri pomisli na pridruživanje i nisam bio siguran što očekivati – sjetio se John.

– Brinuo sam se da ću možda biti jedini muškarac tamo ili da će me osuđivati ​​da sam najveći u sobi. Ipak, uopće nije bilo tako. Nakon nekoliko tjedana, stvarno smo počeli shvaćati tko smo bili kao mršaviji. Kad smo to shvatili, sve je sjelo na svoje mjesto – zaključio je.

(TIP/Izvor: 24sata.hr/Foto: Profimedia)