Tragedija: Mladić skočio sa splava i utopio se u Jablaničkom jezeru

Tridesetčetvorogodišnji muškarac s Ilidže utopio se u srijedu u Jablaničkom jezeru, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“U jezeru na području općine Prozor-Rama utopio se muškarac čiji su inicijali E. Đ. (34) iz Ilidže”, rekao je portparol kantonalnog MUP-a Ljudevit Marić.

Marić je rekao da je slučaj prijavljen policiji nešto prije 16.00 sati i da su na mjesto događaja odmah izašle sve nadležne službe.

Iz policijske uprave Konjic potvrdili suda je došlo do tragedije.

“Dana 05.07. 2023. godine u 17.00 sati, dobili smo poziv za intervenciju na Jablaničkom jezeru na području Donjeg Papraskog,od dežurnog operativnog P.U. Konjic. Tim za potragu i spašavanje pod vodom Interventne spasilačke službe izašao na teren u 18:20. sati. Izvršen intervju sa licima koju su bili na licu mjesta. Dobili informaciju da je mlađa muška osoba skočila sa splava koji se nalazio uz obalu i nije isplivala iz vode. Nakon kraće podvodne pretrage terena pronađena nepoznata muška osoba, na dubini od 5 metara, desetak metara daleko od obale. Tijelo je bilo u klasičnom utopljeničkom položaju. Tijelo izvađeno iz vode i predato nadležnim službama, obitelji unesrećenenog izjavljujemo iskrenu sućut .” objavio je ISS Mostar.

(TIP/Izvor: Srna/Foto: ISS Mostar)