Lugavić primio članove Pozorišta mladih Tuzle

Gradonačelnik Grada Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima, upriličio je u četvrtak  prijem za članove Pozorišta mladih Tuzle. Povod za  susret je nedavno učešće Pozorišta mladih Tuzle na Festivalu “Dani Balkana” u Njemačkoj, na kojem su u GESTEIG centru odigrali predstavu “Hoću kući” kao zvanični predstavnici Bosne i Hercegovine.

Članovi Pozorišta mladih Tuzle ovom prilikom su gradonačelniku Grada Tuzle prezentovali svoj veliki uspjeh, te su razgovarali o nastavku saradnje vezano za Festival „Dani Balkana“ i planiranu posjetu organizatora Festivala „Dani Balkana“ iz Njemačke Tuzli, u mjesecu septembru.  Cilj Festivala ‘Dani Balkana’ je da kroz koncerte, filmove, panel disusije i bazare promoviše kulturu i tradiciju Balkana.

Lugavić je čestitao  članovima Pozorišta mladih Tuzle i svim drugim učesnicima u predstavi na postignutom uspjehu u Minhenu, a naročito na tome što su na pravi način predstavili život i kulturu grada Tuzle i Bosne i Hercegovine. Također,  je istakao da je Grad Tuzla dugi niz godina partner Pozorištu mladih Tuzle u realizaciji njihovih aktivnosti na području grada Tuzle,  a koje su vezane za razvoj mladih, kulture i umjetnosti.

Video: RTV7

(TIP)