Lana Pudar u polufinalu Evropskog juniorskog prvenstva

Lana Pudar upravo je na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu otplivala svoju kvalifikacijsku utrku u disciplini 100m delfin u vremenu 59.50, plasiravši se u polufinale, koje je na programu poslijepodne u terminu od 17:38 sati, javio je Klub vodenih sportova Orka. Lana je imala prvo vrijeme u svojoj kvalifikacijskoj grupi i ukupno drugo u svim kvalifikacijskim grupama.
Na prvenstvu u Beogradu sudjeluju 583 najbolja mlada plivača Starog kontinenta, koji dolaze iz 40 država. Našu državu predstavlja 14 plivača i to: Lana Pudar, Danis Harmandić, Iman Avdić, Kenan Dračić, Ahmed Hasaković, Affan Salispahić, Aleksa Đukanović, Ali Čorbo, Ajša Gušić, Aiša Huremović, Arian Kadić, Lamija Čaušević, Stefan Purišić i Boris Blažević.
Pored ove discipline, Lana će nastupiti u disciplinama 50 i 200 metara delfin, koje su na programu u petak, subotu i nedjelju. Prema riječima ljudi iz Laninog tima, ona je vrlo spremna i motivisana da se u Beogradu predstavi u najboljem svijetlu, te se nadaju se da će se naša zastava i ovaj put više puta zavijoriti na pobjedničkom postolju, prenosi Federalna.ba.
(TIP)