Neymar kažnjen sa 3,1 milion eura zbog kršenja ekoloških propisa

Sud u Brazilu kaznio je danas proslavljenog fudbalera Neymara sa oko 3,1 milion eura, zbog kršenja ekoloških propisa prilikom građevinskih radova na njegovoj vili u predgrađu Rio de Janeira.

Napadač Paris Saint Germaina je kažnjen zbog izgradnje vještačkog jezera bez ekološke dozvole. Među utvrđenim prekršajima su i neovlašteno preusmjeravanje vodotoka, kao i neovlašteno premještanje zemlje i biljki. Neymar ima pravo da se žali u narednih 20 dana.

Napadač PSG-a je nekretninu u Mangaratibi, 120 kilometara zapadno od Rio de Janeira, kupio 2016. godine, a prema izvještajima lokalnih medija ona se prostire na 10.000 kvadratnih metara i uključuje heliodrom, spa centar i teretanu.

Lokalne vlasti su 22. juna, nakon pritužbi na društvenim mrežama, otkrile nekoliko prekršaja tokom gradnje vještačkog jezera i plaže.

Vlasti su zatvorile to mjesto i naredile prekid svih radova, a brazilski mediji su prenijeli da je 31-godišnji napadač u međuvremenu napravio žurku u vili i okupao se u jezeru. Neymar nije igrao od februara, a pojavile su se glasine da bi mogao da napusti PSG, sa kojim ima ugovor do 2027. godine.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: Arhiva)