Foto: Ronilački klub ‘Vidara’ Gradačac vrši upis i obuku novih članova

Ronilački klub ‘Vidara’ Gradačac koji je osnovan 1982. godine vrši upis novih članova.

Organizuju profesionalnu obuku i polaganje kursa za ronioce početne kategorije (Open Water Diver) po međunarodno priznatoj školi ronjenja PSS – Professional Scuba Schools.

˝U svom dugogodišnjem radu učestvovali smo u svim intervencijama vezanih za vađenje utopljenika, spasašavanja iz poplava, spašavanja prilikom utapanja, te mnogobrojne druge intervencije u cijeloj BiH i šire. Vršili smo obuku i policije i oružanih snaga, a došlo je vrijeme da vršimo obuku i našim novim članovima. Udruženje građana je neprofitna organizacija, te sada usljed mnogih poplava koje nam svake godine prijete, odlučili smo da u klub primimo nove članove te da ih obučimo i da sutra bolje djelujemo zajedno.  Cilj nam je  da jednostavno podmladimo naš Klub i proširimo ga novim članovima˝, saopštili su.

Kurs se sastoji od:

– Teoretske nastave (predavanja i test ili online platforma i test);

– Praktičnog dijela u bazenu (kontrolisani uslovi);

– 2 ronilačka zarona na moru ili bistrom jezeru.

Nakon položenog kursa, ronioci dobijaju međunarodno priznat certifikat (brevet) sa kojim mogu roniti u bilo kojem ronilačkom centru u svijetu.

Svi zainteresovani se mogu javiti na FB stranici kluba: Ronilački klub Vidara Gradačac ili na broj telefona 061/266-996.

(TIP)