Šest novih tabli na ulazima u Istočno Sarajevo i jedna krivična prijava

Na šest ulaza u Istočno Sarajevo postavljene su table na kojima piše da je 157 hiljada Srba moralo napustiti Sarajevo.

Nakon toga, uslijedila je žustra reakcija Benjamine Karić, gradonačelnice Sarajeva koja je protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva podnijela krivičnu prijavu za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, te razdora i netrpeljivosti.

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva smatra da je Istočno Sarajevo grad koji je stvoren zbog 157 hiljada Srba koji su morali napustiti Sarajevo, te da ovaj grad upravo zbog toga predstavlja svakog tog pojedinca. Naveo je da postoje table i natpisi izvan Istočnog Sarajeva koji njemu kao čovjeku smetaju, ali da poštuje odluke drugih, te zbog toga poziva druge da poštuju i prihvate ovu odluku.

“U prvom egzodusu Srba iz Sarajeva koji se desio u aprilu 1992. godine, sa početkom tragičnih ratnih dešavanja, Srbi iz straha za svoju i bezbjednost svojih porodica napustili su dijelove Sarajeva u kojima su bili manjina, a u drugom, najvećem ikad viđenom u zimu 1996. godine, 120.000 Srba napustilo je dijelove Sarajeva koje su u odbrambeno-otadžbinskom ratu odbranili. Područje Sarajeva napustilo je 99 odsto Srba”, kazao je Ćosić (SNSD).

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva podnijela je krivičnu prijavu protiv Ljubiše Ćosića, zbog javnog izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje. Tablu je nazvala skandaloznom te naglasila da su opet na meti Grad Sarajevo, istina i pravda.

“Ćosiću, uzalud se trudite, došla su takva vremena da i hiljadu puta ponovljena laž NIKADA neće postati istina!”, poručila je Karić (SDP).

Gradonačelnica Karić pojasnila je i da tim Gradske uprave Grada Sarajevo provjerava lokacije na kojima su postavljene table. Ukoliko su uzeli milimetar teritorije našeg grada, odgovarat ćete i za to, zaključila je.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…