U Konjicu se ne biraju riječi: Kako su se “častili” Dodik i Helez: ‘Majmune’…’Idi u p…u materinu’

Za sastanak u Konjicu, na kojem učestvuju delegacije stranaka trojke, SNSD-a i HDZ-a očekivalo se da bude težak. Kao što se može pretpostaviti, sastankom dominira pitanje zakona o neprovođenju odluke Ustavnog suda BiH, kojeg je donijela Narodna skupština RS, u “režiji” Milorada Dodika.

Međutim, kako smo uspjeli saznati, na sastanku pljušte uvrede, a najdalje su u vrijeđanju otišli ministar odbrane BiH Zukan Helez i predsjednik RS-a Milorad Dodik. Naime, Dodik je, kako smo uspjeli saznati, poručio Helezu da ne prijeti, vjerovatno aludirajući na nedavnu ministrovu izjavu kako bi povodom usvajanja zakona u NSRS trebali reagovati međunarodna zajednica i OHR. Zukan je tada izjavio da, ako oni ne učine ništa, postoji i plan B.

U RS-u je ova izjava shvaćena kao direktna prijetnja oružjem, te je, vjerovatno, Dodik u tom kontekstu rekao Helezu da ne prijeti. Međutim, Helez je Dodika nakon toga nazvao majmunom.

– Idi u p…u materinu, uzvratio je navodno Dodik.

Za sada nema informacija kako je nakon ovakvog “čašćavanja” nastavljen sastanak i ko je i kako prekinuo ovaj sukob, piše Oslobođenje.

(TIP)