Devojčica Nina uspjela: Skupila novac za liječenje oca

Porodica devojčice Nine Ninković (11) koja je prodavala krofne u Novom Sadu da bi skupila novce za liječenje svog oca objavila je da je novac skupljen i da uskoro planiraju let za Moskvu.

Nina svakodnevno prodaje krofne po simboličnoj cijeni od 100 dinara na Adicama od 17 do 19 sati, kako bi skupila pare za skupo liječenje svog oca u glavnom gradu Rusije, prenosi Danas.

Ova dirljiva priča ujedinila je Novosađanke i Novosađane, ali i ljude širom regije koji su poželjeli da im pomognu.

Sinoć je Nina prodavala krofne na Trgu slobode, a već od 19 sati kada je događaj počeo bila je velika gužva.

Uskoro je oko čitavog trga napravljen red humanih ljudi koji su želeli da pomognu Nini na ovaj način. Kad su nestale krofne, stigle su palačinke i gomboce, a točila se i limunada.

Događaj je dan ranije najavio „Kreni-promeni“ čiji aktivisti su na Trgu pomagali u prodaji ovih poslastica.

„Nisam mislila da će biti ovako veliki odziv, ali jako sam sretna i nadam se da ćemo uspjeti da skupimo sav novac za pomoć tati“, rekla je Nina.

Podsjetimo, Zoran Ninković je 2016. godine izgubio vid usljed ablacije retine. U martu 2022. ponovo se javlja ablacija i dijagnostikovana je simpatička oftalmija i panuveitis i Zoran je životno ugrožen.

Novac je potreban za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lijekova, liječenje u zemlji i inostranstvu, kao i za putne troškove i smještaj.

(TIP/Izvor: N1)