Isprobajte kremastu tjesteninu s umakom od češnjaka i maslaca

Ako vam se jede nešto vrlo jednostavno, a što je uz to i brzo gotovo, možda je vrijeme da isprobate tjesteninu s češnjakom i maslacem. Dajte priliku ovom receptu, nećete se razočarati…

Sastojci:

300 grama tjestenine, 3 žlice maslaca, 4 velika zgnječena češnja češnjaka, 2 žlice brašna, 150 mililitara mlijeka, papar, sol

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama. Dok se tjestenina kuha, napravite umak. Na srednje jakoj vatri otopite maslac u tavi. Dodajte češnjak i, miješajući, pirjajte ga minutu-dvije. Potom mješavinu maslaca i češnjaka prebacite u blender te ga uključite sve dok smjesa ne postane glatka. Vratite u tavu na srednje jaku vatru i dodajte brašno. Stalno miješajte i držite na vatri otprilike jednu minutu. Mlijeko polako ulijte u tavu dok s drugom rukom brzo miješate sastojke u tavi. Pustite da se kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne – cijelo vrijeme miješajući. Kad je tjestenina gotova, umiješajte je u umak. Po potrebi dodajte sol i papar.

(TIP/Izvor: 24sata.hr/Foto: DREAMSTIME)