Procurili detalji Memoranduma: Husić preuzima FK Sloboda bez dugova

Skupština kluba će na osnovu potpisanog Memoranduma o razumijevanju sa Husićem izlasati njegovo imenovanje na poziciju predsjednika, a potom će biti formirana komisija za ustroj nove, proširene, Skupštine.

Zanimljivo je da Memorandum između Husića i FK Sloboda sadrži svega nekoliko odredbi, a ona najvažnija se odnosi na obaveze plaćanja postojećih dugova, te nova ulaganja u klub.

Prema Memorandumu, svi prihodi koje klub ostvari do 1.7.2023. godine, uključujući transfere i marketinške uplate koje su ranije dogovorene, moraju ići isključivo na plaćanje dugova prema fudbalerima i dobavljačima.

Članovi Skupštine su insistirali na tom segmentu Memoranduma, jer žele da njihov mandat bude okončan bez dugova. Na taj način bi Husić dobio klub bez tekućih dugova, što ranije nije bio slučaj pri primopredaji Kluba između Uprava.  Azmir Husić se potpisom na ovaj Memorandum obavezao da će u klub unijeti 300.000 KM.

Svakako da ga može radovati činjenica da ga neće dočekati haos, kako se to znalo dešavati prilikom primopredaja u bh. klubovima. Ovim sporazumom moći će se u budućnosti baviti isključivo budučnošću kluba, bez “repova” koji bi opterećivali rad kolektiva na čijem je čelu, piše Oslobođenje.

(TIP)