Džeko: Trebamo se zapitati svi, nismo im parirali tehnički, taktički…

Bosna i Hercegovina je u 4. kolu kvalifikacija za EURO ugostila selekciju Luksemburga, a meč je završen porazom naše selekcije rezultatom 0:2.

Nakon poraza medijima se obratio kapiten Zmajeva Edin Džeko.

“Kad vidiš utakmicu mislim da nije katastrofa, pobijedili su sasvim zasluženo. Nadigrali su nas u svakom pogledu. Rezultat je realan, nismo ništa imali. Nismo uspjeli napraviti pritisak. Imam osjećaj da su se igrali sa nama”, rekao je Džeko i dodao:

“Svaki put kad smo krenuli da izađemo, imali su golmana koji je bio igrač više jer je dobar igrom nogom. Tu su nam pravili razliku, Igrali su dugu loptu na veznog igrača kad god smo ih napadali. Pričati o tome ko je igrao ili ne, izgubili smo utakmicu svi zajedno. Meni je tužno da nije bilo pritiska koji znamo napraviti u Zenici.”

Dijamant je analizirao taktičku pripremu i onome što je Luksemburg dobro radio.

“Bio je taj slobodan vezni igrač koji nam je radio probleme. Fizički nismo mogli parirati danas, bili su brži na svaku loptu i kad je tako ne možeš pobijediti utakmicu. Ne možemo reći da nismo fizički spremni koliko god smo umorni. Problem je što im tehnički i taktički nismo parirali. Sigurno zbog toga nismo moglo doći do rezultata. Bojali smo se igrati kad imamo loptu, takav sam imao osjećaj. Nije bilo dobro. Mislim da se vidio danas njihov kvalitet. Mi nismo bili blizu našeg nivoa.”

Sedam bodova bježi drugo mjesto. Šta dalje?

“Ne bi da ulazim u te stvari ko se poziva i formaciju. Ja sam tu da dam maksimum. Sigurno da imamo mladih igrača, nije lako primiti gol poslije četiri minute i nije im lako psihički bilo izdržati. Možda je i normalno da ima straha. Moramo raditi i gledati pozitivno. Trebamo se zapitati šta smo danas dali.”

Bosna i Hercegovina je ostala na trećem mjestu grupe J sa tri osvojena boda, četiri boda manje od trećeplasiranog Luksemburga. Druga je Slovačka sa 10, a Portugal je prvi sa maksimalnim učinkom.

(TIP/Izvor: N1/Foto: F.Z.)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…