Tragedija u Puli: Trogodišnjak upao u bazen i utopio se na svoj rođendan

Strašna tragedija dogodila se jučer poslijepodne u Puli. Na proslavi rođendana, trogodišnji je dječak pao u bazen i utopio se. Na hitnu pomoć stigao je poziv da je dijete bez svijesti i ne diše.

U roku od samo četiri minute medicinski je tim bio na mjestu nesreće i započeo sa oživljavanjem, no, nažalost, dječaku se više nije moglo pomoći. Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, nadležno državno odvjetništvo naložilo je obdukciju, a policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja, piše dnevnik.hr.

“Na samo mjesto nesreće uputili smo dva tima hitne medicinske pomoći koje su prilikom dolaska na mjesto pristupili reanimaciji. Sam postupak reanimacije trajao je preko sat vremena međutim unatoč svim naporima naših djelatnika dijete je preminulo”, rekla je Marina Skoko, voditeljica medicinsko prijavno dojavne jedinice NZHMIŽ.

Kako piše 24sata.hr, na rođendanu je bilo prisutno oko 15 odraslih i djece, i u jednom trenutku dječačić se negdje iskrao i nestao iz vida roditeljima i drugim gostima. Odmah su ga počeli tražiti, kad je nakon određenog vremena netko primijetio da je dječak bez svijesti u montažnom bazenu u dvorištu kuće.

Slična tragedija dogodila se u kolovozu prošle godine na Viru, kad se u bazenu apartmana utopio također trogodišnjak. Obitelj je došla na godišnji odmor i dok je majka bila zauzeta oko drugo dvoje djece, trogodišnjak je neopaženo izašao iz apartmana. Da njegovo beživotno tijelo pluta u bazenu primijetio je vlasnik iznajmljivač i pokušao reanimirati dijete do dolaska Hitne pomoći, ali i ovdje je, baš kao i u Puli, nažalost, bilo prekasno.

(TIP/Izvor: Dnevnik.hr, 24sata.hr/Foto. Dnevnik.hr)