Na lešu pronađenom u potoku pored automobila kod Visokog konstatirana i povreda na glavi

Leš muškarca, za kojeg se sumnja da se radi o šumaru Seadu Obralija (55 godina) iz Kaknja, nije izgorio, ali jeste zapaljen automobil koji je jučer pronađen pored leša i potoka u mjestu Kondžilo kod Visokog – potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Obralija je još 13. juna otišao na posao, a njegov je nestanak dan kasnije prijavio brat te je proteklih dana vršena potraga.

– Leš je pronađen jučer oko 14.40 sati u potoku i pored izgorjelog automobila Golf 2. Tijelo je bilo pored vozila i nije ugljenisano, ali će se obdukcijom utvrditi identitet te način na koji je nastala smrt.

Istragom će se utvrđivati i zašto je zapaljen automobil. Naime, na glavi muškarca pronađena je povreda, koja je najvjerovatnije nastala od vatrenog oružja pa će se, sada, utvrđivati da li se radi o povredi vatrenim oružjem, odnosno ubistvu ili eventualno o samoubistvu – kaže Fišek, koji dodaje da je u blizini pronađen i pištolj te će se utvrđivati i da li je to vatreno oružje pripadalo Obraliji.

Uviđaj na licu mjesta trajao je nekoliko sati i do kasno navečer, a za danas je, dodaje Fišek zakazana i obdukcija pronađenog leša.

Na području tog kantona, na području Općine Olovo, još se traga i za nestalim Hamidom Ferhatovićem (57 godina), koji se od kuće udaljio 30. maja. Tokom portage u šumi je pronađena njegova sjekira, ali za njim se još traga.

(TIP/Izvor: Fena)