Video: “Zadruga” ipak neće biti ukinuta? Mitrović naveo jedini slučaj u kojem će poslušati zahtjeve sa protesta

Iako je jedan od prvih zahtjeva učesnika protesta „Srbija protiv nasilja“ da se prekine sa emitovanjem reality programa koji promoviše nasilje na televiziji Pink, Željko Mitrović nema namjeru da se zaustavi, što je potvrdio za portal “Danas”.

Naime, iako su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obećali da će Zadrugu biti ukinuta, vlasnik Pinka nema namjeru da se zaustavi, a kako kaže za Danas, jedino zakonska cenzura može da ga spriječi.

Mnogi će reći da ovo i nije neko iznenađenje, jer samo dvije sedmice nakon što je objavio da će „na preporuku Aleksandra Vučića, u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana“ ukinuti „Zadrugu“, Željko Mitrović je na finalu „Zadruge“ najavio novu televizijsku sezonu – i to „neprevaziđenu“.

Iz Šimanovaca Mitrović se izvinio „najvjernijim gledaocima“ što se ova sezona završila ranije, ne spomenuvši tragične razloge koji su stajali iza pritiska javnosti da se emitovanje okonča.

„Izvinjavam se (gledaocima) što malo ranije završavamo u ovoj sezoni, ali smo iskoristili vrijeme od ove najave da ćemo ranije završiti, iskoristili smo vrijeme da isprojektujemo sve ono što je neophodno za sljedeću sezonu. Radimo desetak novih projekata, radimo u ovom ovdje prostoru, radimo mnogo razvijeniji projekat, radimo nadogradnju i još jedan set koji je veći od ovog novog dijela. Spremamo sezonu koja će po svim kategorijama biti neprevaziđena“, rekao je za svoju televiziju vlasnik i direktor Pink Media Group, Željko Mitrović.

(TIP/Izvor: N1)