Općina Sapna proglasila stanje prirodne nesreće

Nakon apokaliptičnih slika iz Teočaka, koje smo mogli vidjeti u noći sa četvrtka na petak, danas situacija nije ništa bolja ni na području Sapne. Snažno nevrijeme koje je u poslijepodnevnim satima pogodilo područje Tuzlanskog kantona rezultiralo je poplavama u Sapni, gdje je bujica vode nosila i automobile. Na sreću, kiša je prestala padati, ali posljedice su već vidljive. I ova noć će za mještane sa ovog područja biti izrazito teška, a jedino čemu se mogu nadati jeste da će se voda povući te da više neće biti padavina jer, čini se, da su svake nove kapi kiše prijetnja. Nevrijeme je ostavilo i posljedice na putne saobraćajnice u Tuzli, zbog čega je saobraćaj otežan i usporen, objavil je Federalna.ba.

Mirzet Halilović iz Civilne zaštite Sapna za N1 je dao najnovije informacije o stanju u ovoj općini koja je zbog obilnih kiša pogođena poplavama i bujičnim nanosima.

Foto: N1

“Mašina radi na raščišćavanju puta, zatrpan nam je most izlile su se rijeke i poplavile jedan stambeni objekat. Putna komunikacija Sapna- Kalesija je u prekidu”, kazao je Halilović.

(TIP/Foto: FTV)