U požaru u Tuzli oštećena tri automobila

U požaru koji je izbio jutros oko 2.40 sati u tuzlanskom naselju Sjenjak oštećena su tri parkirana automobila na platou ispred bloka D. Uviđaj je okončan, a daljnjim aktivnostima će se pokušati otkriti šta je uzrok požara.

– Policijsta stanica Istok je dana 02.06.2023 godine oko 02,40 sati prijavljeno da u ulici Ismeta Mujezinovića do br 27 gore dva automobila. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta upućeni su vatrogasci i policijski službenici PS Istok koji su obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. Požar na vozilima je ubrzo ugašen, a nakon što su se stekli uslovi započeo je i uviđaj koji vrše policijski službenici OKP PU Tuzla i inspektor Inspektorata za protivpožarnu i zaštitu na radu MUP TK-a. O događaju je upoznato Kantonalno tužilaštvo TK, pod čijim nadzirom se i vrši uviđaj – navedeno je za Fenu u Upravi policije MUP-a TK.

Tokom uviđaja je ustanovljeno da je požar zahvatio i treći automobil, ali je šteta na tom automobilu manja u odnosu na dva automobila koja su bila predmet prijave policijskim službenicima.

(TIP/Izvor: Fena/Autor: Edin Skokić/Foto: FB)