Juventus kažnjen sa 718.000 eura

Italijanski fudbalski klub Juventus kažnjen je danas sa 718.000 eura, i pristao je da ne ulaže žalbu na tu presudu Italijanske fudbalske federacije. Presuda protiv Juventusa i sedam bivših direktora kluba je donesena zbog prevare sa platom igrača tokom pandemije koronavirusa.

Jedini bivši direktor koji nije pristao na sporazum o priznanju krivice je bivši predsjednik Juventusa Andrea Angelli, i pred sud će izaći 15. juna.

Na početku pandemije, Juventus je prijavo da su 23 igrača pristala na smanjenje plate u periodu od četiri meseca kako bi pomogli klubu. Tužioci tvrde da su se igrači odrekli samo jednomesečne plate. Juventus, koji je u odvojenom pravnom postupku veće kažnjen sa oduzimanjem 10 bodova u prvenstvu, rizikovao je još jednu kaznu oduzimanja bodova.

Ovom odlukom Juventus ostaje na sedmom mjestu i sa šansama da se kvalifikuje za Evropu. Međutim, ostaje da se vidi da li će UEFA isključiti Juventus iz evropskog takmičenja naredne sezone zbog raznih prvanih problema.

Tužioci u Torinu su takođe optužili Juventus, Agnellija i još 11 osoba za lažnu komunikaciju kompanije koja je javno kotirana na milanskoj berzi, ometanje nadzornih agencija, lažnu naplatu i manipulaciju tržištem.

Juventus je ovog mjeseca eliminisan u polufinalu Lige Evrope od Seville, čime je torinski tim ostao bez trofeja ove sezone.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: Ilustracija/Federalna.ba)