Ministar Lakić sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH o saradnji u reformskim projektima

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić susreo se jučer u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu sa šefom Ureda Svjetske banke u našoj zemlji Christopherom Sheldonom i njegovim saradnicima.

Šef Ureda Svjetske banke čestitao je ministru Lakiću na imenovanju, te ga informirao o aktuelnim, ali i o budućim projektima ove međunarodne finansijske institucije, naglasivši pri tome da Svjetska banka stoji na raspolaganju ovom ministarstvu i Vladi Federacije BiH i za nove ideje i aktivnosti, posebno u domenu obnovljivih izvora energije. U tom pravcu, Svjetska banka će sa svojim iskustvom, ekspertizom i finasijskim aranžmanima biti i dalje na raspolaganju resornom ministarstvu i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Lakić je pozdravio mogućnost nastavka saradnje u okviru postojećih, ali i budućih projekata vodeći pri tome računa o ravnomjernoj uključenosti svih kantona u Federacije BiH. Posebno je istakao važnost pravične tranzicije kada je u pitanju oblast rudarstva, uz uvažavanje socijalnih prilika lokalnih zajednica pri prelasku i prilagođavanju novoj energetskoj politici.

Sagovornici su se složili da su pred našom zemljom značajni izazovi i procesi u oblastima industrije, energije i rudarstva te da je, u tom kontekstu, potrebno ojačati međusobnu saradnju, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [url=https://man-attestats24.com/]https://man-attestats24.com/[/url] - Аттестат купить окончание – путь к вашему будущему. В нашем портале все вы можете без труда и быстро…