U Komemorativnom centru u Tuzli identifikovane žrtve iz Bratunca, Zvornika i Višegrada

U Komemorativnom centru u Tuzli danas su identifikovane tri žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama koje su nestale 1992. i 1995. godine na području Bratunca, Zvornika i Višegrada, objavili su iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine.

Ove žrtve najprije su identifikovane uz pomoć DNK metode, a danas su dobiveni identitet potvrdili i članovi njihovih porodica.

Identifikovan je Zuhdija (Avdija) Lemeš, rođen 1949. godine u mjestu Beširevići, općina Srebrenica. On je nestao na području Bratunca 1995. godine, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz grobnice koja je otkrivena 2004. godine na lokalitetu Blječeva.

Porodica je potvrdila identitet i Hane (Abdulah) Mujezinović, rođene 1941. godine u Višegradu. Ona je nestala 1992. godine u Višegradu, a njeni posmrtni ostaci su ekshumirani 2008. godine na lokalitetu Sjedače u Srebrenici.

Identifikovan je i Mato (Dragutin) Andrić, rođen 1960. godine u Travniku. On je 1992. godine nestao na području Zvornika, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su 2003. godine na lokalitetu Kazanbašča, općina Zvornik.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: RTV7)