DF: Nećemo skuplje javno obdanište u Tuzli

Vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla, Damir Muratović i Mirel Mišković podnijeti će Inicijativu kojim bi se subvencijom iz suficita gradskog budžeta spriječilo planirano poskupljenje boravka djece u JU “Naše dijete” Tuzla. Naime, u utorak,  30.05.2023.godine na sjednici Gradskog vijeća Grada Tuzla planira se donijeti Odluka o povećanju participacije za korisnike Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje “Naše dijete” Tuzla (povećanje za cjelodnevni boravak sa 160, 00 KM na 200, 00 KM i povećanje za polu-dnevni boravak sa 125, 00 KM na 150, 00 KM).

˝Uvažavajući rast cijena životnih namirnica, didaktičkih sredstava i pomagala, te drugih materijala i roba neophodnih za kvalitetan rad i što bolju brigu o predškolskoj djeci. Smatramo neprihvatljivim da korisnici usluga, odnosno roditelji djece trebaju snositi dodatne troškove. Grad Tuzla se u odnosu na druge gradove i općine Tuzlanskog kantona nalazi na dnu ljestvice prema participaciji troškova po broju obuhvaćene djece predškolske dobi˝, saopšteno je iz DF-a.

Kako bi se mladim roditeljima smanjili ionako visoki troškovi života, te u svrhu poboljšanja demografske slike našeg grada i kvalitetnije natalitetne politike, traže da se potrebna sredstva u iznosu od 500.000,00 KM za poboljšanje uslova u JU “Naše dijete” Tuzla finansiraju iz suficita u budžetu grada Tuzle.

˝Apelujemo na savjest svih izabranih članova Gradskog vijeća da podrže našu Inicijativu kako bi spriječili još jedan udar na ionako skromne kućne budžete roditelja˝, naveli su iz DF-a.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение леон ошибка[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для…

  2. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Леон не работает приложение[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…

  3. Доброго! White Queen, талантливая и экстравагантная певица, порадовала своих поклонников новым треком "БАС", который стал настоящим хитом в мире танцевальной…