Ovaj europski grad proglašen je najpodcjenjenijom destinacijom na svijetu

New York, Pariz i Tokio vjerojatno su na vašem popisu gradova koje morate posjetiti, ali postoji mnogo gradova koji nisu toliko popularni, a vrijedi ih obići.

Podcijenjeni gradovi imaju svoje prednosti. Često mogu biti manje gužve, pristupačniji su i jednako zanimljivi. Turistička novinarka Sharael Kolberg odlučila je provesti istraživanje i otkriti koji je najpodcjenjeniji grad, a odgovor na to pitanje dobila je od 175 putoholičara koji su se većinski složili da je to Bologna u Italiji.

“Bologna je vrlo perspektivna i spremna je postati novi vrući talijanski grad koji treba posjetiti”, kaže Tom Marchant, osnivač luksuzne putničke tvrtke Black Tomato. “A kao dom bolonjez tjestenine, to je meka za gurmane.”

Bologna ima mnogo nadimaka – La Rossa (“Crvena”, zbog svojih krovova od crvenog crijepa), La Dotta (“Učena”, zbog drevnog Sveučilišta u Bologni) i najpoznatiji, La Grassa (“Debela”, zbog bogate ponude gastronomije).

Evo tri glavna razloga zašto staviti Bolognu na svoj popis putovanja ove godine.

Hrana je vrhunska

″Bologna vrlo vjerojatno ima najbolju gastronomsku ponudu u cijeloj Italiji”, kaže Jeff Miller, travel bloger na Our Passion for Travel. Ljubitelji hrane mogu istražiti gradske tržnice na otvorenom i skrivene pastificije (trgovine tjesteninom) te posjetiti restorane koji poslužuju omiljene tjestenine, kao što su tjestenina bolognese i tortellini.

Također, možete provesti dan u FICO Eataly Worldu, poznatom i kao Disneyjev svijet hrane, bolonjskom tematskom parku od 20 hektara koji je u potpunosti posvećen talijanskoj kuhinji.

Ili krenite na jednodnevni izlet u regiju Emilia-Romagna, gdje je rođena talijanska gastronomija. “Bologna ima odličan pristup Modeni i Parmi, s poznatim proizvodima poput pršuta iz Modene i Parmigiana-Reggiana, nazvanih po njima”, kaže David Hawkraven, vlasnik Designed Travela. Hawkraven često šalje putnike na lokalne farme, gdje mogu kušati modenski pršut ili naučiti o delikatnom procesu iza autentičnog balzamičnog octa.

Arhitektura i povijest pariraju drugim talijanskim gradovima

Bologna je prepoznata kao mjesto svjetske baštine UNESCO-a zbog svojih 62 km trijemova i šetnica. Tu se također nalaze 24 srednjovjekovne kamene kule, uključujući najpoznatiju znamenitost Bologne, Dvije kule.

Putopisac Ann-Marie Cahill kaže da je penjanje na kulu Asinelli, jednu od dvije kule otvorene za javnost, upravo mjesto gdje bi ljubitelji povijesti trebali početi. Također predlaže posjet nedovršenoj bazilici San Petronio i obilazak rimskih ruševina koje se nalaze ispod knjižnice u Bologni (možete ih također pogledati kroz staklene podove knjižnice).

Prikladnost i dostupnost

Prema Marchantu, Bolognu možete potpuno obići pješke, što će vam uštedjeti troškove najma automobila. Ako se želite voziti javnim prijevozom, postoji gradski autobus s kartama već od 1.30 €. Marchant kaže da su mještani ljubazni i da je grad općenito siguran, što ga čini ugodnim mjestom za odmor. A prosječna hotelska soba košta ispod 200 eura po noćenju tijekom osam mjeseci u godini. Smještena u sjevernoj Italiji, pogodno je za putovanje do drugih talijanskih gradova, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]купить реплику Airpods PRO[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  2. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]купить лучшую реплику Airpods PRO[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением по…