Ruska teniserka oslobođena sumnji za namještanje mečeva

Ruska teniserka  Yana Sizikova, ranije uhapšena zbog sumnje u namještanje mečeva, oslobođena je sumnje i takmičiće se na ovogodišnjem Roland-Garrosu, rekao je danas njen advokat Frederik Belo.

Belo je u izjavi agenciji Associated Press rekao da je slučaj zatvoren prošlog mjeseca “s obzirom na to da krivični postupak nije mogao biti pokrenut jer se ne mogu potvrditi činjenice za koje je Sizikova optužena”.

“Gospođa Sizikova, koja je oduvijek tvrdila da je nevina, stoga je definitivno oslobođena svake sumnje”, naveo je advokat.

Sizikova je uhapšena tokom Roland- Garrosa 2021. godine zbog sumnje da je učestvovala u namještanju meča u doublu. Ona je na kratko bila u pritvoru i neigrala je sve navode.

Tužilaštvo u Parizu tada je saopštilo da je ona uhapšena “za sportski mito i organizovanu prevaru” i da su ta djela vjerovatno počinjena u septembru 2020. godine.

Sumnja se na jedan meč na Roland- Garrosu koji je odigran u septembru ili oktobru 2020. godine. Taj Grand Slam je odigran u tom periodu zbog pandemije korona virusa.

Slučaj je otvorila francuska policijska jedinica specijalizovana za prevare u klađenju i namještanje mečeva. Ta jedinica ranije je sarađivala sa belgijskim vlastima na istrazi sumnjivih mečeva na nižim nivoima profesionalnog tenisa.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: Ilustracija/Alexander Bondarev)