Foto: Edukativna konferencija za trudnice “Naše putovanje počinje” održana u Tuzli

Tuzla je bila domaćin još jedne besplatne edukativne konferencije za trudnice “Naše putovanje počinje”. Konferenciju su organizovali portal i časopis Roditelj u partnerstvu sa IVF Centar Balić iz Tuzle. IVF centar „Balić“ je jedan od vodećih centara u regionu kada je u pitanju liječenju neplodnosti i nadzoru rizičnih trudnoća prepoznatljiv i van granica BiH. Konferenciju je otvorio prof.dr.sci. Adem Balić koji je pozdravio prisutne trudnice i poželio im dobrodošlicu na još jedno druženje trudnice u Tuzli. Profesor Adem Balić je održao predavanje o temi „Trudna sam i šta sad?“. Prisutne trudnice dalje su pratile predavanje prof.dr. sci. Devlete Balić koja je govorila o temi: „Rizična  trudnoća”.

Trudnice su imale priliku slušati predavanje dr. Marina Zubić, specijalizantice pedijatrije koja je govorila o temi: „Dojenje“.  dr. Slaven Krajina, specijalista pedijatar trudnicama je govorio o temi: „Prevencija i ublažavanje infantilnih kolika”. Prisutne trudnice imale su priliku da slušaju predavanje Dijana Sejdinović, genetičarke koje je trudnicama govorila o temi “Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem djetinjstvu”, dok je Šejla Šerifović, stručna saradnica, govorila o temi njege dječje kože.

Alma Pelo Zagorčić, koordinatorica konferencija za trudnice i časopisa Roditelj istakla je kako je cilj da znanja ljekara, ginekologa, pedijatara, genetičara, dermatologa i svih drugih stručnka koji govore o trudnići, porodu, postporođajnom periodu dođu do svake trudnice u BiH i kako je to cilj portala i časopisa Roditelj i konferencija za trudnice. Znanje je moć i takvo mora biti dostupno ženama, budućim majkama, a sve u cilju uspješnog odgoja djece.

Sponzori i partneri osigurali su poklone za trudnice, a one najsretnije dobile su i vrijedne nagrade prijatelja konferencije.

(TIP)