Foto/Bećirović: I viši nivoi vlasti trebaju podržati razvoj Gračanice

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je sa saradnicima i gradonačelnikom Gračanice Nusretom Helićem položio cvijeće na Centralno spomen obilježje Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. povodom Dana odbrane Gračanice, a potom je razgovarao sa gradonačelnikom Helićem o aktuelnom stanju i potrebama stanovništva Gračanice.

Gradonačelnik Helić zahvalio se dr. Bećiroviću na dosadašnjoj podršci i upoznao ga sa trenutnim i planiranim projektima za razvoj Gračanice.

Dr. Denis Bećirović je poručio da je odlučan u nastojanjima da se svim građanima Bosne i Hercegovine osiguraju uslovi za poboljšanje stanja i kvaliteta života, te da nijedna sredina ne smije biti zapostavljena. Dr. Bećirović je naglasio da će, u okviru vlastitih mogućnosti i nadležnosti, podržati projekte koji će imati pozitivne efekte na razvoj lokalnih zajednica.

Tokom susreta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića i gradonačelnika Gračanice Nusreta Helića konstatovano je da će se i u narednom periodu posebna pažnja posvetiti privrednom razvoju Gračanice, koja je prepoznatljiva po svom poduzetničkom duhu.

(TIP)