Reis Kavazović javno upitao: Jesu li Bošnjaci najveći i jedini kriminalci

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, reagujući na hapšenja pojedinih ambasadora i načelnika u Kantonu Sarajevo upitao je “jesu li Bošnjaci doista najveći i jedini kriminalci ili se drugima gleda kroz prste”.

Kavazović je kazao kako “gleda šta se oko nas događa”…

“Nema pravde uz primjenu različitih mjerila. Svi moraju odgovarati za svoje postupke i niko ne može biti iznad zakona, ali ne smije se ostavljati prostor ni sumnji da politika utječe na to ko se i kada procesuira. Posebno je tragično kada političari najavljuju krivične progone. Kada političari uzmu pravdu u svoje ruke, nijedan od nas nije nevin. Tome sam kao mlad čovjek jednom svjedočio. Bože, ne ponovilo se”, naveo je reisu-l-ulema u današnjem postu koji je objavio na zvaničnom Facebook profilu, prenosi N1.

Podsjećamo, u posljednjih nekoliko dana, u više policijskih akcija, uhapšeni su ambasadori Abdulah Skaka i Senaid Memić, kao i načelnik sarajevske opštine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić.

(TIP/Foto: Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.